Waarom gebeuren dopingcontroles?

Dopingcontroles zijn noodzakelijk om alle sporters op een eerlijke manier en met gelijke wapens te laten strijden voor de overwinning. Talent, techniek, training, tactisch inzicht en doorzettingsvermogen moeten het resultaat bepalen. Het gebruik van verboden middelen hoort in de sport, die fairplay steeds hoog in het vaandel draagt, absoluut niet thuis. De eerlijke sporter verdient immers alle kansen en moet zeer zeker beschermd worden tegen malafide tegenstrevers die op oneerlijke wijze de concurrentie vervalsen. Het kan niet meer dat, zoals in het verleden maar al te vaak gebeurde, valsspelers enkel via het steeds gesofisticeerder gebruik van verboden middelen, de eerlijke sporters tot tweederangssporters degraderen. Dit moet ten allen prijze vermeden worden en daarom zijn performante dopingcontroles een absolute noodzaak.

Doping toestaan, zoals sommigen opperen, is geen optie. Op die manier zijn sporters willens nillens verplicht door het gebruik van verboden middelen hun gezondheid op het spel te zetten om de top te kunnen bereiken. 

Ga naar...

Nieuwsbrief

Via deze rubriek kan u zich abonneren voor de gratis nieuwsbrief i.v.m. doping en dopingbestrijding in Vlaanderen. Gelieve uw e-mailadres in te vullen en op de knop “inschrijven” te klikken.

nieuwsbrief

Opmerking: uw e-mailadres zal niet voor andere doeleinden worden gebruikt en wordt niet doorgegeven aan andere organisaties of instellingen.