Nieuws

21 januari 2016

STUDIEDAG ANTIDOPING 5 MAART 2016


NADO Vlaanderen organiseert in samenwerking met Vlaams minister van Sport Philippe Muyters op zaterdag 5 maart 2016 een studiedag i.v.m. antidoping.
Als u deze studiedag wil bijwonen, bevestig dan je aanwezigheid via e-mail aan pieter.vankeymeulen@nado.vlaanderen.

30 november 2015

Recente studie over contaminatie van voedingssupplementen.

05 november 2015

De cijfers en statistieken van het derde kwartaal 2015 werden gepubliceerd.

28 oktober 2015

Vragenlijst voor de dopingpreventieverantwoordelijke om dopingbestrijding binnen de federatie te kaderen.

05 augustus 2015

De cijfers en statistieken van het tweede kwartaal 2015 werden gepubliceerd.

14 juli 2015

Antidopingcharter fitness

Fitnessclubs kunnen een antidopingcharter (549.14 kB) voor de fitnessindustrie ondertekenen, en hiermee een duidelijk standpunt en engagement innemen tegen dopinggebruik en voor een gezonde sportbeoefening. Met dit charter verbinden Fitness.be, het FitnessNetwerk en hun leden zich ertoe om dopingmisbruik te bestrijden en daarvoor samen te werken met NADO Vlaanderen en andere overheidsinstanties. Welnessclub Fitopia in Edegem ondertekende op 13 juli 2015 het allereerste charter in aanwezigheid van Vlaams minister van Sport Philippe Muyters.

Meer informatie

30 juni 2015

Persmededeling van de Vlaamse overheid, Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media: uitspraak in de zaak Laurens Sweeck.

07 mei 2015

De cijfers en statistieken van het eerste kwartaal 2015 werden gepubliceerd.

28 april 2015

Naar aanleiding van enkele informatiesessies in de Topsportscholen, besloot NADO Vlaanderen om een les over het antidopingthema, gericht naar jonge, talentvolle sporters, op te nemen en via YouTube ter beschikking te stellen van het brede publiek. Zowel binnen sportclubs, jeugdsportwerkingen als secundaire scholen kan deze les jonge sporters meer bewustmaken rond en bijdragen tot een beter begrip van het antidopingbeleid.

28 april 2015

Op maandag 27 april 2015 organiseerde NADO Vlaanderen samen met de Vlaamse Sportfederatie een infodag voor de antidopingverantwoordelijken van de federaties.

Bekijk hier de presentatie.

Ga naar...

Nieuwsbrief

Via deze rubriek kan u zich abonneren voor de gratis nieuwsbrief i.v.m. doping en dopingbestrijding in Vlaanderen. Gelieve uw e-mailadres in te vullen en op de knop “inschrijven” te klikken.

nieuwsbrief

Opmerking: uw e-mailadres zal niet voor andere doeleinden worden gebruikt en wordt niet doorgegeven aan andere organisaties of instellingen.