TTN (toestemming wegens therapeutische noodzaak)?

Als je sport en om medische redenen een geneesmiddel moet gebruiken (in eender welke vorm: pilletjes, inspuitingen, puffers, druppels, …), moet je opletten. Sommige producten bevatten immers stoffen die op de dopinglijst staan en kunnen aanleiding geven tot een positieve dopingtest. Voor deze verboden substanties kan je een toestemming vragen.

Voor de sporters die geen elitesporter zijn, raden wij enkel die sporters die een behoorlijk grote kans maken op dopingcontrole aan om een aanvraag in te dienen. Zij moeten wel steeds het gebruik van de verboden stof tijdens de dopingcontrole aan de controlearts melden en dit op het dopingcontroleformulier laten noteren.

Wie heeft minder kans op een dopingcontrole en voor wie lijkt een aanvraag “toestemming wegens therapeutische noodzaak” ons niet echt aangewezen?

 

  • Sporters die aan sporten deelnemen die weinig of niet gecontroleerd worden (zie cijfers en statistieken dopingcontroles);
  • Sporters die hun sport voornamelijk recreatief beoefenen;
  • Sporters die hun sport op lager competitief niveau beoefenen.

Ga naar...

Nieuwsbrief

Via deze rubriek kan u zich abonneren voor de gratis nieuwsbrief i.v.m. doping en dopingbestrijding in Vlaanderen. Gelieve uw e-mailadres in te vullen en op de knop “inschrijven” te klikken.

nieuwsbrief

Opmerking: uw e-mailadres zal niet voor andere doeleinden worden gebruikt en wordt niet doorgegeven aan andere organisaties of instellingen.