Nieuws

07 november 2018

Persmededeling NADO Vlaanderen naar aanleiding van de dopingcontrole van Pieter Serry tijdens het gala van de Flandrien te Oostende op 6 november 2018.

22 oktober 2018

NADO Vlaanderen zoekt dringend een twintigtal nieuwe chaperons (V/M) voor het assisteren bij dopingcontroles.

Heb je altijd al een taak als vrijwilliger in de sport willen opnemen? Ben je ouder dan 18, sportief ingesteld, hou je van eerlijke en faire sport en heb je regelmatig wat tijd vrij in het weekend?

Vertoon je zelf een onberispelijk sportief gedrag en kan je zo mogelijk een bewijs van goed gedrag en zeden model B voorleggen indien daarom wordt gevraagd?

Dan is de job van chaperon misschien iets voor jou.

Chaperons assisteren controleartsen op sportwedstrijden en helpen toezien op het correcte verloop bij de dopingcontroles. Zij roepen een sporter na de sportprestatie op voor de dopingcontrole en begeleiden de sporter tot het einde van de controle.

Per controle, die gemiddeld ongeveer een halve dag in beslag neemt, ontvang je een onkostenvergoeding van 93,31 euro alsook je eventueel gemaakte verplaatsingsonkosten. 

Ben je geïnteresseerd of wil je graag meer informatie vooraleer je kandidaat te stellen, stuur een mail naar hans.cooman@nado.vlaanderen 

Kandidaten die aan de vereisten voldoen, ontvangen een uitnodiging voor een opleidingssessie op zaterdagvoormiddag 24 november 2018 te Meise. Daar word je na een beknopte opleiding onderworpen aan een korte evaluatieproef betreffende de specifieke taakuitvoering. Slaag je voor die proef, dan kan je een controle toegewezen krijgen op basis van de door jou zelf opgegeven beschikbaarheid in 2019.

We kijken alvast uit naar jouw kandidatuurstelling.

 

29 augustus 2018


Play True Day: allemaal samen voor een dopingvrije sport!

 

Tijdens het weekend van 31 augustus tot en met 2 september staat de sportbeleving in het hele land in het teken van de “PLAY TRUE DAY”, een sensibiliseringscampagne voor dopingvrije sport. Ook de rest van de maand september staat een faire sportbeleving in de schijnwerpers.


 

23 juli 2018

Het Wereldantidopingagentschap (WADA) moedigt alle landen aan om een Play True Day te organiseren. In 2018 zal die in heel België plaatsvinden in het weekend van 31 augustus tot en met 2 september. De bedoeling is om sporters, het sportpubliek en anderen vertrouwd te maken met én te sensibiliseren over de wereldwijde strijd tegen doping.

Meer info over de Play True Day

03 april 2018

NADO Vlaanderen is op korte termijn en voor onmiddellijke aanstelling op zoek naar: CONTROLEARTSEN DOPINGCONTROLES IN DE SPORT.

28 februari 2018

Op donderdag 29 maart, aan de vooravond van Lance Armstrongs optreden voor de Tour of Flanders Business Academy, komt David Walsh naar Gent. Walsh is de beroemde Ierse sportjournalist die Armstrong aan de galg schreef. Hij geeft – en dat is de échte primeur in de aanloop naar ‘Vlaanderens mooiste’ – een lezing in de UGent en zit daarna in een straf panel met prof. dr. ir. Peter Van Eenoo (Ugent), Marc Van der Beken (directeur NADO Vlaanderen), Hans Vandeweghe (De Morgen) en dr. Tom Teulingkx (SKA/Medische Cel Belgian Cycling-Cycling Vlaanderen), voor een update inzake antidoping.

Meer info over deze lezing.

 

07 februari 2018

De cijfers en statistieken van 2017 (pdf) werden gepubliceerd:

20 december 2017

Persmededeling NADO Vlaanderen: SAVE THE DATE BERICHT PLAY TRUE DAY 2018

18 december 2017

Persmededeling NADO Vlaanderen: verboden lijst 2018 treedt in werking op 1 januari 2018

14 december 2017

Persmededeling NADO Vlaanderen: VTS Plus - bijscholingen Trainers zeggen neen tegen doping

Ga naar...

Nieuwsbrief

Via deze rubriek kan u zich abonneren voor de gratis nieuwsbrief i.v.m. doping en dopingbestrijding in Vlaanderen. Gelieve uw e-mailadres in te vullen en op de knop “inschrijven” te klikken.

nieuwsbrief

Opmerking: uw e-mailadres zal niet voor andere doeleinden worden gebruikt en wordt niet doorgegeven aan andere organisaties of instellingen.