Nieuws

04 juni 2019

De FitnessOrganisatie lanceert in samenwerking met Sport Vlaanderen en NADO Vlaanderen de KUS-Campagne binnen de fitnesssector om vooral jongeren tussen 12 en 18 jaar te informeren over de gevaren van Kracht en Uiterlijk Stimulerende Middelen.

Lees meer

07 november 2018

Persmededeling NADO Vlaanderen naar aanleiding van de dopingcontrole van Pieter Serry tijdens het gala van de Flandrien te Oostende op 6 november 2018.

29 augustus 2018


Play True Day: allemaal samen voor een dopingvrije sport!

 

Tijdens het weekend van 31 augustus tot en met 2 september staat de sportbeleving in het hele land in het teken van de “PLAY TRUE DAY”, een sensibiliseringscampagne voor dopingvrije sport. Ook de rest van de maand september staat een faire sportbeleving in de schijnwerpers.


 

23 juli 2018

Het Wereldantidopingagentschap (WADA) moedigt alle landen aan om een Play True Day te organiseren. In 2018 zal die in heel België plaatsvinden in het weekend van 31 augustus tot en met 2 september. De bedoeling is om sporters, het sportpubliek en anderen vertrouwd te maken met én te sensibiliseren over de wereldwijde strijd tegen doping.

Meer info over de Play True Day

03 april 2018

NADO Vlaanderen is op korte termijn en voor onmiddellijke aanstelling op zoek naar: CONTROLEARTSEN DOPINGCONTROLES IN DE SPORT.

28 februari 2018

Op donderdag 29 maart, aan de vooravond van Lance Armstrongs optreden voor de Tour of Flanders Business Academy, komt David Walsh naar Gent. Walsh is de beroemde Ierse sportjournalist die Armstrong aan de galg schreef. Hij geeft – en dat is de échte primeur in de aanloop naar ‘Vlaanderens mooiste’ – een lezing in de UGent en zit daarna in een straf panel met prof. dr. ir. Peter Van Eenoo (Ugent), Marc Van der Beken (directeur NADO Vlaanderen), Hans Vandeweghe (De Morgen) en dr. Tom Teulingkx (SKA/Medische Cel Belgian Cycling-Cycling Vlaanderen), voor een update inzake antidoping.

Meer info over deze lezing.

 

07 februari 2018

De cijfers en statistieken van 2017 (pdf) werden gepubliceerd:

20 december 2017

Persmededeling NADO Vlaanderen: SAVE THE DATE BERICHT PLAY TRUE DAY 2018

18 december 2017

Persmededeling NADO Vlaanderen: verboden lijst 2018 treedt in werking op 1 januari 2018

14 december 2017

Persmededeling NADO Vlaanderen: VTS Plus - bijscholingen Trainers zeggen neen tegen doping

Ga naar...

Nieuwsbrief

Via deze rubriek kan u zich abonneren voor de gratis nieuwsbrief i.v.m. doping en dopingbestrijding in Vlaanderen. Gelieve uw e-mailadres in te vullen en op de knop “inschrijven” te klikken.

nieuwsbrief

Opmerking: uw e-mailadres zal niet voor andere doeleinden worden gebruikt en wordt niet doorgegeven aan andere organisaties of instellingen.