Nieuws

14 december 2017

Persmededeling NADO Vlaanderen: VTS Plus - bijscholingen Trainers zeggen neen tegen doping

06 december 2017

De cijfers en statistieken van het derde kwartaal 2017 werden gepubliceerd:

05 december 2017

NADO Vlaanderen stelt vanaf heden een gids voor ouders van sporters ter beschikking. Deze gids kwam tot stand  in samenwerking met het Wereldantidopingagentschap (WADA).

Persmededeling NADO Vlaanderen: Gids voor ouders van sporters

 

04 september 2017

Eigen Kracht lanceert Supplementenwijzer App

Het afgelopen decennium is de markt voor sportvoedingssupplementen
explosief gegroeid. Bijna 60% van de fitnessers in Nederland gebruikt
sportvoedingssupplementen. Ook topsporters gebruiken veel supplementen.

De gratis Supplementenwijzer App van Dopingautoriteit Nederland helpt sporters op bewuste en kritische wijze met supplementen om te gaan.

31 augustus 2017

De cijfers en statistieken van het tweede kwartaal 2017 werden gepubliceerd:

27 april 2017

De cijfers en statistieken van het eerste kwartaal 2017 werden gepubliceerd:

12 april 2017

Op 27 maart 2017 organiseerde de Vrije Universiteit Brussel in samenwerking met het World Anti-Doping Agency, het Internationaal Olympisch Comité, het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité en NADO Vlaanderen de studiedag ‘Een holistische kijk op dopinggebruik’.

Bekijk hier de presentatie "Hoe verloopt een dopingtest en hoe onbewust dopinggebruik voorkomen?" van dr. Hans Cooman, NADO Vlaanderen.

 

02 maart 2017

Ongetwijfeld bent u als contactpunt antidoping op de hoogte van de Andreas Krieger story. Nu is er ook een Nederlandstalige versie beschikbaar van de film.
Deze film is ook voor uw organisatie interessant.

U kan de Nederlandstalige versie hier vinden: http://www.andreas-krieger-story.org/nl/

23 februari 2017

Op maandag 27 maart 2017 organiseert de Vrije Universiteit Brussel in samenwerking met het World Anti-Doping Agency, het Internationaal Olympisch Comité, het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité en NADO Vlaanderen de studiedag ‘Een holistische kijk op dopinggebruik’.

Deze studiedag brengt nationale en internationale experten uit de praktijk en de wetenschappelijke wereld samen en zal focussen op het versterken van doping preventie en educatie in topsport.

Deze studiedag richt zich niet alleen op talentvolle en elite atleten maar ook op coaches en de Vlaamse topsportfederaties.

30 januari 2017

De cijfers en statistieken van 2016 (pdf) werden gepubliceerd:

Ga naar...

Nieuwsbrief

Via deze rubriek kan u zich abonneren voor de gratis nieuwsbrief i.v.m. doping en dopingbestrijding in Vlaanderen. Gelieve uw e-mailadres in te vullen en op de knop “inschrijven” te klikken.

nieuwsbrief

Opmerking: uw e-mailadres zal niet voor andere doeleinden worden gebruikt en wordt niet doorgegeven aan andere organisaties of instellingen.