Oproeping binnen wedstrijdverband bij niet-elitesporters wielrennen

Na de aankomst en ten laatste 15 minuten na de aankomst van de eerste renner wordt ter hoogte van de aankomst en aan het dopingcontrolestation een aanplakbiljet opgehangen met daarop de behaalde plaats, rugnummer  en/of naam van de aangeduide renners.

Alle renners die op de deelnemerslijst voorkomen (ook degenen die vroegtijdig de wedstrijd verlieten) kunnen opgeroepen worden voor dopingcontrole. Alle renners dienen zich zelf bij de aankomst te vergewissen of er al dan niet dopingcontrole is. De opgeroepen renners moeten zich uiterlijk 30 minuten na het ophangen van het aanplakbiljet naar de op het aanplakbiljet aangegeven dopingcontrolestation (waar ook een aanplakbiljet ophangt) begeven voor het ondertekenen van hun oproeping. Ook hier is chaperonnering mogelijk. Deze zal voornamelijk gebeuren bij wedstrijden waar eliterenners met contract aan deelnemen. De renner wordt dan persoonlijk opgeroepen door een chaperon.

Oproep voor dopingcontrole

Ga naar...

Nieuwsbrief

Via deze rubriek kan u zich abonneren voor de gratis nieuwsbrief i.v.m. doping en dopingbestrijding in Vlaanderen. Gelieve uw e-mailadres in te vullen en op de knop “inschrijven” te klikken.

nieuwsbrief

Opmerking: uw e-mailadres zal niet voor andere doeleinden worden gebruikt en wordt niet doorgegeven aan andere organisaties of instellingen.