Kort samengevat

  1. Ga na via “lijst geneesmiddelen” of je geneesmiddel een verboden stof bevat en of een toestemming wegens therapeutische noodzaak vereist is.
  2. Als het gaat om een geneesmiddel met een verboden stof, vraag dan eerst naar andere mogelijke behandelingen. Als er geen therapeutisch alternatief bestaat, vraag dan een TTN aan:
    • vóór gebruik en eventuele controle: alleen dan ben je 100% zeker dat het gebruik geen dopingpraktijk vormt.
    • na gebruik en na een dopingcontrole: je moet de beslissing van de commissie van onafhankelijke artsen afwachten (als je geen toestemming krijgt, heb je een dopingpraktijk begaan).
  3. Vul samen met je arts het aanvraagformulier correct en volledig in en bezorg het samen met alle relevante medische informatie.
  4. Wacht de beslissing van de TTN-commissie af.
  5. Als je een toestemming hebt gekregen, heb je die altijd op zak om ze bij een dopingcontrole te tonen aan de controlearts.
  6. Als je vooraf geen toestemming hebt gevraagd, leg je het attest van je behandelende arts voor aan de controlearts tijdens de dopingcontrole. Na de dopingcontrole vraag je een toestemming aan.

Ga naar...

Nieuwsbrief

Via deze rubriek kan u zich abonneren voor de gratis nieuwsbrief i.v.m. doping en dopingbestrijding in Vlaanderen. Gelieve uw e-mailadres in te vullen en op de knop “inschrijven” te klikken.

nieuwsbrief

Opmerking: uw e-mailadres zal niet voor andere doeleinden worden gebruikt en wordt niet doorgegeven aan andere organisaties of instellingen.